Novi Sad
19.12.2011.
12:05 > 07:24
U policiji od danas zvanično odbijaju da registruju vozila javnim komunalnim preduzećima.
  • Satelit Boy

    23.12.2011 05:23
    a mozda ...
    ... moze da se registruju autobusi u Backoj Palanci? ili negde ... Vrbas?
  • anonimus

    21.12.2011 13:20
    privatizacija policije
    Naša policija javno postaje privatizovana institucija samo što koristi državni budžet.Gospoda koja imaju privatni auto plac JP Kompany bez imalo srama i stida izdaje probne tablice koje dnevno koštaju 3,500,00 dinara.Kolega,verovatno pozajmljen iz SUp-a ima radno vreme od 8-16 pa ko voli nek izvoli.Deset dana moj novac leži kod njih na računu a mi praznike ne moramo ni obeležit.Stotine ljudi u ovoj zemlji radi bez osiguranja i sa platama u iznosu njihove jednokratne pomoći.Da kažem sram ih bilo ne vredi jer za sram ne znaju.
  • Pera

    21.12.2011 07:52
    Ministar
    Ministar im reko šta da rade.Ali šta ministar još radi na tom mestu. on kao nezna šta se dešava a njegovo ministarstvo i resor zbog kog pati cela drzava i to godinama.
  • 20.12.2011 13:19
    boba
    Kakva sramota od GSP da preti gradjanima zarad 11 neregistrovanih autobusa, restrikcije u prevozu. Ali su se zato unapred obezbedili uzimajući nam pare za pretplatne karte pa sad mogu i da uopšte ne prevoze gradjane, njima su DEBELO VISOKE PLATE OBEZBEDJENJE I GARANTOVANE a što usluge neće biti i izvršene u toj vrednosti prema pretplatnicima ne zanima ih... zar to nije prevara???
    Da li i druga preduzeća mogu da naplate a ne izvrše obaveze za tu naplatu i sve to bez sankcija? Dokle ovaj javašluk vezan za korisnike budžebskog novca?
  • 20.12.2011 11:47
    @Limanka
    Zaboraviste, da ZELITE BACATI SMECE (kao i svi mi)
    al ne mozete, ne tadi cistoca,
    da zelite da se operete, vi ili ves, kad ono nema vode
    ima jos toga sto bi kao normalan svet zeleli ALI NE MOZE

    jer nasa vlast je NENORMALAN
  • Mara

    20.12.2011 11:21
    Ma treba tako
    Pa neka štrajkuju, imaju pravo na to. U ovoj državi već jednom bi narod trebao da stane na jednu stranu a tzv. vlast odnosno političari na drugu stranu. Trebalo bi Srbi da se ujedine i ugledaju na Grke. Političari moraju da zavise od nas a ne mi od njih.
  • D.R.I.

    20.12.2011 07:46
    ako organi dobiju plate
    za dane trajanja strajka treba nadlezne obesiti za jaja na trgu! Pola meseca nisu radili znaci nema pola plate !
  • Pera

    20.12.2011 03:35
    Drzava
    Jos iz vremena SPS 90 tih Kad je zvanicno unistena vojska a policija postala oruzana sila pocela su zesca maltretiranja naroda od strane ove institucuje koja funkcionise sama za sebe.Dokle vise. Nesto se ne secam da su strajkovali ovoliko ranije.Svima je dosla glave elektronika. a bogami i novi propisi.Jos ako se priblizimo malo EU pa nas vise nebudu smeli zaustavljati i njakati i po gradu kao na auto putu bice jos vise strajkova.
  • Limanka

    20.12.2011 00:51
    KAKVA DIVOTA U ZEMLJI SRBIJI: da radim mogu i hoću ali da me gazda prijavi neće znači, RADIM NA CRNO, da izvadim pasoš ili ličnu kartu ne mogu jer ni šalteruše ne rade, NE MOGU DA OTPUTUJEM NI ZA, ŠTO KAŽU STARI, "NE DAJ BOŽE", da sam sigurna da će mi dete ostati u školi dok ne dodjem po njega, NISAM SIGURNA DA MI DETE NIJE IZBAČENO NA ULICU POSLE ČASOVA JER MOŽDA NENAJAVLJENO STUPE PROSVETARI U ŠTRAJK, da platim račune hoću ali ne mogu da namaknem toliko novaca,MOŽDA MI SUTRA NA VRATA POZVONE PRIVATNI PLENITELJI IMOVINE (U PAKETU SA POREZNICIMA JER DUGUJEM I NJIMA), da se vozim gradskim prevozom, ni to ne mogu, jer, KAO ŠLAG NA TORTU, GSP-OVCI NAM DADOŠE NA ZNANJE DA NAM "VOZANJE" ZAVISI OD 11 AUTOBUSA...E VALA NAS NAVOZAŠE OVI I SVE TAKO U KRUG...VRTI MI SE U GLAVI I MUKA MI JE....
  • Milica

    19.12.2011 22:01
    Hoću ja da radim
    Za tu platu, koliku policajci i sluzbenici MUPa rade, radila bi i ja. Dokle više da traže još. Kada im je bilo omogućeno da uzimaju mito gde god stignu, onda se nisu žalili na male plate i nisu se gadili novca, paklica cigareta i sličnoga, što su uzimali. SVIMA KOJI NEĆE DA RADE OTKAZE PODELITE I ZAPOSLITE NAS KOJI HOĆEMO DA RADIMO baš za toliko novca, koliko oni primaju mesečno!!!!
  • Peca

    19.12.2011 19:36
    PAMETNO RESENJE PROBLEMA
    Poslednjih dana, NA RADOST SVIH NAS, primecen izostanak cekanja u redovima ispred policijskih uprava u Novom Sadu.Zbog ranijih zalbi nekolicine gradjana, policija posle duzeg razmisljanja RESILA PROBLEM.

    Bilo bi veoma produktivno za vladu da i ostala ministarstva pristupe ovakvoj metodologiji resavanja problema u svojim resorima, kako bi dobili veci deo kolaca u novom budzetu.
  • Mina

    19.12.2011 19:06
    UZAS
    U cijem interesu radi ta danasnja policija, sem SOPSTVENOG INTERESA! Treba li oni da pomazu gradjanima ili da odmazu!? U ovom drustvu su sve teze zamenjene. Dokle narod da sipasta zbog kojekakvih nabedjenih funkcionera, kao sto su ti polu pismeni sindikalni organiyatori i vodje nase policije!?
    Policijske sindikate sve vode ljudi, koji niskako nisu mogli dalje od obicnog pozornika da stignu, pa moraju nekako u javnost da dospeju, pa makar i gusenjem NOVOSADJANA ne duznih i to ni manje ni vise, nego smecem!!!
    STRASNO
  • I mean really

    19.12.2011 18:55
    Pa naravno da su im plate "male"! Kad god sam otisla nesto da obavim u Kralja Petra, pola saltera nije radilo, a nekad i vise od pola! A svaki salter ima svog zaposlenog, pa kad svakog zaposlenog treba platiti (a on pri tom ne obavlja posao, ne ulazim u razloge zbog cega je sprecen) iz ogranicenog budzeta, naravno da nema za svakog "dovoljno" para.
    Napravite efikasnije saltere i zaposlite ljude koji stvarno zele da rade!
  • Zona

    19.12.2011 18:53
    @DonJuan-replika
    Nema sanse da ga vozim neregistrovanog..za kontrole izgleda nisu u strajku, juce sam u samom centru grada videla policiju koja zaustavlja vozila i to mahom sa starim tablicama.
    DAKLE LICEMERJE NEVIDJENO! SRAM IH BILO! Kakva policijska tortura nad gradjanima..STRASNO! TORTURA, TORTURA, TORTURA..OSPORAVAJU I ONEMOGUCAVAJU NAM OSNOVNA GRADJANSKA PRAVA. Ionako su u NS izdavali dokumenta "nedajboze", svi znamo kako i kakve su guzve. Treba im zakonom zabraniti strajk, narocito salterusama..SRAM IH BILO JOS JEDNOM..NAFATIRALI SE DOBRIH BENEFICIJA, PENZIONISU SE SA 50 GOD ZIVOTA I RADE HONORARNO, ZASTICENI KAO BELI MEDVEDI , A SAD NEDOSTAJU JUBILARNE NAGRADE.
    I na kraju, kome ja mogu da se zalim za svu stetu koju imam zato sto ne mogu da koristim svoj auto? Ima li tu zakonski mehanizam da se tuzi drzava ili policija?
  • Ivica Dacic

    19.12.2011 18:46
    kopredsednik sindikalne organizacije
    Od kad sam ja na celu policije strajkovi su postali uobicajena stvar. Sve me slusaju sta im predlozim. Kazem "vi strajkujte i vrsite pritisak, imate moju podrsku, ja pokazem DSu koliko sam jak, oni pristanu na uslove..." ...ostalo sami znate kko ide.
  • nezaposlena

    19.12.2011 18:46
    vaspitačica
    Ajte ljudi, ako nećete vi, evo ja ću da radim nešto kod vas za jednu vašu platu....ma kakva ona bila...može neka šalter sala...ne biram.
  • ;)

    19.12.2011 18:30
    @W - Sramota
    Zato prijatelju stvari treba uyeti u svoje ruke. Ko još posle svega može da veruje u srpsku policiju? Pa niko normalan, rekao bih! Uzmeš pištolj, ili motku kao ja pa čekaš lopova, a on kad naiđe a ti udri, udri i udri. Pa kad mu rascopaš lepo glavu, vratiš se na miru i legneš da spavaš.. I budi siguran da policija neće izaći na teren, jer ti si ipak samo štitio svoju imovinu a oni su u štrajku ;)
  • 19.12.2011 18:02
    I meni je istekla registracija, pa cu dobiti i kaznu kad me saobracajna policija uhvati. A oni ne strajkuju i boli ih briga sto ja nedelju dana ne mogu da registrujem kola bez kojih ne mogu ni jedan dan. gde je tu minimum procesa rada?
  • DonJuan

    19.12.2011 17:40
    Wow ne mozete da registrujete krntije....... Pa vozite ih neregistrovane, ako strajkuju nema ko ni da vas kaznjava.......
  • NS

    19.12.2011 17:02
    Nemam reči
    A kako to štrajkuju, kad su danas na Bulevaru postavili radar i zaustavljali automobile ????
    I kakve veze ima dal je autobus registrovan, da ih neće možda policija kazniti, kakva glupost, našli samo izgovor iz GSp-a da ne puste autobuse u promet, a pare da strpaju u džep !!!!
  • Shaban

    19.12.2011 16:33
    A sud?
    Zena hoce da se razvedemo, pa me interesuje da li sud radi ili strajkuje. Mada, kod mene je hitan slucaj, valjda ce nas primiti!
  • Dragan NS

    19.12.2011 16:27
    021
    Hoce platu kao vojnici, koji inace nemaju mogucnost strajka, pa ce onda,svako malo,kad im i ta plata bude mala opet strajkovati!!!!
  • Vaskez NS

    19.12.2011 14:31
    CIVILNE POSLOVE U CIVILNE ORGANE - registracije, lične karte i pasoši neka izdaju mesne kancelarije !

    OKRENITE LEĐA POLICIJI - KRAJ POLICIJSKOJ DRŽAVI !
  • starac od ravnice

    19.12.2011 14:19
    krivi smo mi
    Umesto da smo im sudili za sve krvoločne napade na našu decu, mi im oprostili pa se oni osilili. Vidim ja da će sledeći put osioni debeli gmazovi da pazare batina pa potom na robiju za svo dilovanje, podvođenje, otimačine, krađe, zastrašivanje svedoka i sve ostale stvari koje su se navikli radit dok od nas primaju platu da upravo to suzbiju. Ovo nije policija, nije nikad ni bila, to je kriminalna grupa čiji pripadnici svoj posao vide samo kao preduslov za ulizivanje i saradnju sa mafijom.
  • Titan

    19.12.2011 14:18
    Šoferi...
    Izmarširajte policajce iz buseva zbog ovoga, ionako se ceo život voze besplatno, a uzimaju putne troškove za prevoz.
  • toma

    19.12.2011 14:14
    Koliko pratimo dešavanja u gradu, GSP Novi Sad je nabavio 15 novih autobusa početkom decembra meseca, što znači da oni mogu da zamene skoro 70% (od 22 koja kažu da neće biti registrovana 22.decembra zbog štajka policije), pa to smo skoro na istom.Kako bi vršili prevoz bez nove nabavke, koja je ispala neplanirano u ovo vreme - pa sa postojećim naravno. Ali Liga treba da skrene pažnju na štrajk sa javnih nabavki. Naravno da ne razumeju prosvetu, policiju i sl.koji sa fakultetima i postidplom.studijama imaju platu 40.000 din.kao srednja stručna sprema u GSP.
    Ima silnih propusta u radu policije, ali se sada radi o štrajku baš zbog tih prava daleko manjih od zaposlenih u GSP, a za greške u radu neka rukovodstvo policije sankcioniše.
  • w

    19.12.2011 14:11
    Sramota
    Noćas su mi obili automobil, kada sam ih pozvao izvinuli su mi se jer ne mogu da dođu zato što štrajkuju... manje krađe i štetu na vozilima ne rade ! Policajac preko telefona mi je rekao da ih pozovem za par dana kada im prođe štrajk ! Pa majku vam, ja vas finansiram, meni nanose štetu i vi nećete da radite. Svima bi vam dao otkaz za zabranom zaposlenja u državnoj instituciji, pa da osetite draži rada kod privatnika. E da, saobraćajci koji zaustavljaju kao reovna konrola saobraćaja ne štrajkuju, već uzimaju harač.
  • Gradjanin

    19.12.2011 13:56
    Blokirajte policiju autobusima i djubretarcima. Occupy MUP!
  • podbarac

    19.12.2011 13:46
    da li neko zna kolika su mesecna primanja šalterskih sluzbenika sa srednjom strucnom spremom
  • b

    19.12.2011 13:45
    sramota
    Evo ja danas ne mogu da odvezem porodicu u Srem kod kumova na slavu, jer mi auto stoji neregistrovan, a kažnjavaju.
    Svima bi im podelio otkaze. Ima na birou mladih, sposobnih i nekorumpiranih, pa neka panduri vide kako je nama ostalima !!
  • onda

    19.12.2011 13:34
    znamo
    kese sa djubretom pred MUP
    uredno ih istavljati u red da drze mesto kd pocnu da rade da mozemo da obavimo neophodne poslove
    ugrozavaju gradjane
    ugrozavanje prava na rad i obrazovanje to nesme biti rezultat minimuma procesa rada
    i konacno prebacite te poslove tamo gde im je mesto
    kakve veze nase licne isprave imaju sa MUPom
    to je posao maticara koji nam i izdaje papire koji su neohodni za to
    zasto se moraju gomilati ti silni papiri
    sve podatke imaju u bazi provere ih na osnovu trenutno vazeceg dokumenta i izdaju nove
    gotovo mvogo brze nego ovo njakanje sa kopijom za nizvodno
  • Новосађанин

    19.12.2011 13:32
    СВИМА ОТКАЗ!!!
    Свима у полицији који неће да раде, по кратком поступку предати радне књижице и решеља о отказу, а са бироа узети људе који су спремни и једва чекају да раде!

    Обична шалтеруша хоће бенефиције исте као и полицајац? На страну то што ни једни ни други не раде посао како треба! СВИМА ОТКАЗ!!!
  • Milica

    19.12.2011 13:24
    UZAS
    Zbog čega policija ne preusmeri sve kamione JKP "Čistoća" prema onima zbog kojih štrajkuju, kako bi se odgovorni za njihovu situaciju ugušili u smeću,a ne da novosađani od kojih su mnogi u MNOGO goroj situaciji, nego ti policajci trpeli nepravdu!!?
    Večito jadan, siroti narod ispašta.
    Zbog čega niko od policajaca n epriča o benefitima kojeu društvu imaju, na osnovu toga što su poliicajci i što nose uniformu!?
    Neka kažu u koliko kafana plaćaju hranu i piće i to samo zbog toga što su policajci. Kada su poslednji put platili prevoz kako gradski, tako i međugradski, a dobijaju svi nadoknadu za putne troškove! I još mnogo toga, da sada ne nabrajam!!Iskreno i ja bi kao kozmetičarka volela da ne plaćam nigde ništa,..ali... svi me samo računima bombarduju!!!
  • Vojvojanin

    19.12.2011 13:21
    Minimum
    Kako salterski radnici policije ostvaruju minimum rada kad registruju vozila u urgentnim slucajevima, ako su dosad dnevno registrovali 100 vozila, juce su recimo imali 10 po njihovoj proceni urgentnih slucajeva, a danas ni jedan. Zar svako od nas ko je ostao sa neregistrovanim vozilom nije urgentan slucaj pa imam i vozim kola jer mi trebaju, da odem do lekaran, u kupovinu namirnica i ... I sve to smisljeno pred Novu godinu, Bozic, slave, a sledece godine ce mo mi sa starim tablicama biti upadljicvi, znaci do nove godine se provlacimo kroz iglene usi a posle 1. januara smo prasici za klanje, cim me policajac vidi sa starim tablicama bice mu jasno da moj auto nije registrovan, jos jednom ZATO STO SALTERSKI RADNICI ODREDJUJU PRIORITETE, PRIJATELJE I KO IM DA MITO.
  • sale novosadjanin

    19.12.2011 13:21
    predlog
    za jkp cistocu-parkirajte vase pune kamione ispred svih policiskih stanica,postavite prazne kontejnere takodje-i pozovite nas gradjane da tamo odlozimo smece!!!!
  • Vukajlo

    19.12.2011 13:21
    Zato se u normalnom svetu registracija vozila ne obavlja u policiji pa ceo proces ni ne zavisi od nje. To obavavljaju specijalizovane sluzbe za tu vrstu posla a registrovanje vozila se u vecini slucajeva obavlja tako sto na kucnu adresu par nedelja pre isteka roka za registraciju stigne uplatnica. Momentom uplate na salteru poste ili banke dobije se priznanica koja je merodavna prilikom policijske kontrole vozila negde na putu tako da cak i ako ovi iz direkcije za registrovanje vozila kojim slucajem strajkuju vozac ako je na vreme do naznacenog datuma uplatio taksu sa tom priznanicom moze da vozi i bez registracione nalepnice jer nije njegova odgovornost sto tamo neko strajkuje. Vozac je svoj deo posla sto se zakona tice odradio sve na vreme. Inace, mnoge zemlje su jos prosle godine ukinule registracione nalepnice zbog troskova njihove izrade u vreme ove ekonomske krize. Jeste da na kraju vozaci sve to plate, ali je odluka drzavnih struktura tih drzava da dodatno ne opterecuju budzet gradjana iako ta nalepnica preko kosta svega 5 evra. Eto, tamo su utvrdili i dosli do zakljucka da nekom domacinstvu i tih 5 evra nesto znaci na ovu krizu.
  • 19.12.2011 13:16
    1
    Ej DA STANE GRADSKI PREVOZ i to zbog POLICIJE
    sta oni misle,
    ej Dacicu, radi svoj posao

    samo kada si znazo da se bunis i napujdas svoje podcinjenje protiv kojekakvih parada...


    NEGO NARODE vozite NE REGISTROVANI

    a GSP je pu reklama u svojim BUS-evima kako izlazi u susret

    e pa ajd sada, zar ce te dozvoliti da narod pesaci po 15km, da bas tako, jer
    ova "gospoda" od policije ne radi ni minimum svoga posla

    A ZNALI BI STE DA KAZETE KADA DRUGI STRAJKUJE
    RADITE MINIMUM, zakon tako kaze, tj u zakonu je tako napisano
    zar za vas ne postoji zakon
    e varate se, zakon vazi za sve

    ili se vas minimum svodi na DRUMSKE TAKSE
  • Limanac

    19.12.2011 13:08
    svašta....
    Sindikat policije je kod nas postao vodeća institucija u društvu i kada oni kažu da ima da se ustukne pred huliganima, onda bude tako. Kada oni kažu da Srbija staje, Srbija stane. Setim se svih prebijanja članova Otpora i drugih demonstranata dok su čuvali krvoločni Miloševićev režim. To su isti ljudi. Tada nisu štrajkovali, koliko se sećam, nego su mu bili verni do poslednjeg dana.
    Da ova država ima hrabrosti i pameti, rekla bi ok. Ajd svi vi iz šalter sala koji nećete da produžavate dokumenta na ulicu a umesto vas prijem po konkursu. Školstvo, zdravstvo i ostali imaju moralno pravo da štrajkuju ali Slobini batinaši nikako ne bi smeli da ga imaju. Čast izuzecima među njima ali i oni bi morali da znaju da im je firma suviše kompromitovana da bi tražili svoja prava barem narednih 20 godina. Imaju posao i neka ćute i uživaju.
  • mb

    19.12.2011 13:02
    ajd sad jos i to!
    sedite u autobus i vozite putnike! pa nece valjda ceo grad stati zato sto su oni u strajku! neke osnovne stvari moraju da se odrze, a ne da se radi ovo zato sto su ministri bez kicme dozvolili da se ovakve stvari desavaju i da policija zivi na prosjackom stapu!
  • Dimnjičar

    19.12.2011 13:00
    A saobraćajci štrajkbreheri!
    Danas na Bul. Vojvode Stepe 2 radara.
  • Nezavisni Vojvodjanin

    19.12.2011 12:34
    ovih dana
    eto primetih bas ovih dana da saobracajci pojacano kontrolisu i iskljucuju automobile sa starim tablicama,jer bas ti siroti nicim izazvani ljudi ne mogu posteno da registruju svoje automobile jer se strajkuje,ali njihove "solidarne" kolege bas udaraju po narodu jer tu lezi cash....
  • 19.12.2011 12:29
    A sta DACIC mali Sloba misli
    nije nam dosta smeca, jos i ovo kucno da ostane...vise nego strasno

    zar namerno pravi HAOS

    a da se to drugacije ne zove skriveni drzavni udar.....
  • sale novosadjanin

    19.12.2011 12:24
    jednostavno,
    ko ih $%^& !!!
    vozite ne registrovano !!!!
    ionako je harac previsok a salterski radnici nisu policajci !!!!
  • 19.12.2011 12:24
    Pa neka malo ministar Dača otvori "ONAJ KOFER" što su ga nahvatali u hodniku pe nego što je postao ministar, pa će milicija da procveta ....
  • Novosađanin

    19.12.2011 12:21
    Pošto policija neradi vi gospodo iz javnih preduzeća vozite neregistrovana vozila jer nema ko da vas kazni, jer oni štrajkuju. Tako da nemojte da vašu nesposobnost u organizaciji prevoza putnika ili smeća prebacujete na druge a mi da ispaštamo.
  • Mirko

    19.12.2011 12:14
    SRAMOTA
    Ovo je više zaista sramota. Dokle će da štrajkuju. Umesto da vijaju lopove oni konstantno štrajkuju, a građani trpe. Zbog čega se ti naši organi ne osvrnu oko sebe i pogledaju kako drugi građani žive. Ko o novinarima brine i o njihovim primanjima. Rade za 10, 15 hiljada dinara i to možda ih i ne dobiju, a pozornik ima sa dodatkom od 10000 dinara 45.000 mesečno. Pa šta više hoće!?
    Osvrnite se oko sebe i pogledajte današnje društvo, kako živi i još nas uništava policija, koja neće da registruje vozila Komunalnih preduzeća!!!
    SRAMOTA NAŠA!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna